петък, 15 октомври 2010 г.

Тази седмица в София ...


Или Мостът

Нали знаете моста при НДК на който казвахме, дълги години, Моста на влюбените!? Е, вече съвсем заслужено можем да го наричаме Мост/а на изкуствата или Bridge Art, както ви е по удобно.

Месеци наред там се излагат фото експозиции. Случват се арт акции, workshop-и, музикални фиести, дават се уроци по танци. Кои по-добри, кои не чак толкова събитията дадоха изява на хора от училищата и университетите по изкуствата. Днес минавайки от там забелязах, че е подредена нова изложба. Спрях погледнах макар и от далеч видях, че този път има нещо интересно.


И така се оказа. Подредени са принти на участниците в Първата международна изложба по карикатура София 2010 под надслов „Градът, без който не можем” организирана от Столична община, секция по „Карикатура” при СБХ, FECO-Bulgaria и SRN-Bulgaria. Изложбата ще остане още няколко дни след което ще се пренесе в СГХГ за конкурсната част. Там естествено ще бъдат показани оригиналите на творбите.

Какво можете да видите на „Галерия Моста”:

Софийския живот или живот в трафик, където всичко се случва в движение ( автор Георги Чалаков);

нашите съседи сърбите имат проблеми с презастрояването и размерите на жилищата (автор Тосо Боркович);

на пръв потлед в Иран имат същите урбанистични проблеми (автор Шахрок Хейдари). Тук автора е избрал интересен подход обвързвайки темата за контрол в интернет сърфирането в страната. Нещо което може да зарази и по-демократични общества;

румънската карикатура се опитва да намери чист въздух. Много добра интерпретация на Кристиан Топан;

а украинците са намерили интересен начин за изучаване на съзвездията (автор Сергей Семендуаев).


Това са малка част от репликите които видях. Всичките са интересни и получават адмирации както авторите, така и хората подбрали карикатурите. Идете вижте и се забаввлявайте както аз направих днес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар