сряда, 24 юни 2015 г.

Живот в Капана

Днес в предпоследния ден на изложбата "Матера - Европейска столица на културата" реших да я посетя. Идеята да се сьберат двете духовни средища под формата на фотографски мемоари е много добра и се надявам след Пловдив проекта да гостуват и в Матера.
Тръгнахме сьс сина ми той в количката аз пеша понеже живеем на 15 мин от центъра. Хем младежа да поспи, хем аз да свърша малко приятна работа различна от майчинството.
Вървейки кьм набелязаната цел, на входа на Градската градина, попаднах на антична керамична пещ. Леко занемарена и обрасла, поне имаше табела иначе можеше и да не я забележа.
Между парка и Телефонната палата, в идеалния центьр на града обърнах внимание на Западните пропилеи за които писах преди време, но археолозите са разкрили доста от съоръжението и скоро пак ще направя интервю за тях.
Продьлжих.

Тьй като не знаех, къде се намира квартал Капана и ул. Братя Пулиеви, там е ситуирана изложбата, се наложи да поразпитам малко. Попаднах на един любезен господин който ме насочи и след минутка бях на адреса. Не се размина без изненада! Оказа се, че експозицията е прибрана, заради One design week, защото, както ми обясни една симпатична дама, се струпали много сьбития накуп. Побърза да уточни, че от следващата седмица ще бъде наредена отново и ако не е отключено да търся ключа от съседите :)
Продължих да разглеждам улиците наоколо, понеже прочетох, че целия квартал е под културна обсада. Има какво да се види и къде да се поседне.


Няма коментари:

Публикуване на коментар