вторник, 26 април 2016 г.

Мъжки клуб или комплекса на втория!

       Напоследък все по често попадам на вицове и шеги за Адам, Ева и Библейската им история. Аз, обаче, не вярвам в нея. Не и в този и вариант, в който Господ създава първо мъжът. От къде да съм сигурна, че написаното в Светото писание не е изменено от църковните служители!? Съмненията са ми напълно основателни, защото като се замисля църквата е най-стария Мъжки клуб в света.  Или по точно казано най-древната организация с користни цели породени от алчност, завист и егоизъм.
Като видели, че жената е любимка на Бог се събрали и преиначили историята. Колко запазени и известни исторически сведения има за онова време предадени от жени? Не само я преиначили, но и унищожили и скрили каквото могли.
      Както казах няма начин Създателя да е сътворил първо мъжът! Той е тестостеронна бомба мислеща за мускули, размери и с кого да си ги премери. Та за какво му е на Всевишния някой такъв?!
      И така, смятам, че историята е следната: господ създал вселената, земята, флората и фауната. Седнал да си почине и му доскучало. Направил Той жената, за да има с кого да си говори, да споделя, да се разсейва от звучния й смях и непрестаното й любопитство. Да Му радва очите с грация и финес. Като видял, че е направил нещо добро й дал мъжът да не е самотна, докато Той е зает с вселенските си дела, а и да се размножават, за да има повече радост на земята.

       Така, че мили жени, когато някой ви гледа като излишно ребро или смята, че сте му длъжна за каквото и да било бъдете сигурна, че е от завист и тестостеронна проява на хилядолетния комплекс на втория. 
   Мили мъже, не можете да кърмите, раждате, няма професия, спорт, изкуство които да са само мъжки, защо продължавате да се имате за повече от нас? Излезте от фалшивият комфорт на Мъжкият клуб. Не сме станали кранистки и тираджийки от желание да ви дразним или да ви се доказваме, а от нуждата да се спасим от пренебрежителното ви отношение. Спрете и отдъхнете не можем без, но не защото не можем да се справим, а защото не искаме. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар